Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
fotoreportaże

Wiślańskie gotowanie

Kolejna odsłona najsmaczniejszego festiwalu \'\'Śląskie Smaki\'\' odbyła się w niedzielę, 7 czerwca w Pszczynie. Rekordowa liczba drużyn startujących w konkursie kulinarnym przyciągnęła tysiące osób spragnionych dobrych smaków mieszkańców województwa i gości zinnych regionów. 23 drużyny walczyły o tytuł Eksperta Śląskich Smaków w dużym namiocie ustawionym w pszczyńskim parku. W festiwalu wzięła udział m.in. drużyna Stowarzyszania Przyjaciół Miasta WisłyImko Wisełka w składzie: Stanisław Cieślar, Rafał Cieślar, Robert Śliwka, Paweł Brągiel. Konkursowe menu składało się z: kapuściny na wędzonce, placków z blachy z wyrzoskami oraz wigilijnej potrawymakówek/makóch z kompotem z suszonych śliwek. Stoisko cieszyło się dużą popularnością zwłaszcza wśród gości festiwalu m.in. premiera i eurodeputowanego Jerzego Buzka, posła Tomasza Tomczykiewicza,senatora Sławomira Kowalskiego oraz aktorki Joanny Bartel.zdjęcia: IMKO Wisełka
źródło: ox.pl
dodał:
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: