Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Czas na strudla

Wiosną Cieszyn zaprasza na szlak kwitnących magnolii, później na naleśniki cesarskie z kwiatem bzu. Jesienią w mieście czuć zapach pieczonych jabłek i cynamonu. Nic dziwnego - w ten weekend rusza festiwal strudla. Podawany z sosem waniliowym, na ciepło, z bitą śmietaną i lodami – wersji jest wiele - mówi nam Mariusz Dębicki z cieszyńskiej Cafe Muzeum.

POSŁUCHAJ

Ciasto - choć znane od wieków – to w Cieszynie podkreślają przede wszystkim jego cesarską nutę.

POSŁUCHAJ

Festiwal strudla potrwa w kawiarni do końca miesiąca. Będzie się tutaj także można dokładnie dowiedzieć jak robi się go robi jak fachowo ciągnie się na niego ciasto. A także wypróbować soków jabłkowych i herbat o tym smaku.
 

 

Jan Bacza

źródło: RADIO 90
dodał: JB

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: