Kulinaria ruszają
Od marca rusza realizacja projektu “Transgraniczne tradycje kulinarne” w Skoczowie. Każdy kto lubi gotować i ceni nasze regionalne potrawy powinien wziąć udział w przygotowywanych warsztatach, a pierwsze już 17 marca 2010r.
Każdy kto lubi gotować, a kuchnia regionalna jest mu bliska powinien zaglądnąć na warsztaty kulinarne, które odbywają się w ramach projektu “Transgraniczne tradycje kulinarne”, którego realizacja rozpoczyna się w Skoczowie. - Gmina Skoczów wraz z Miastem Karvina, Beskidzkim Klubem Kulinarnym i Stowarzyszeniem Kół Gospodyń Wiejskich zaprasza na pierwsze spotkanie, połączone z degustacją, które odbędzie się 17 marca br. o godz. 18:00 w sali Miejskiego Domu Kultury w Skoczowie (ul. Targowa 26). Tematem spotkania będą wypieki regionalne - informuje Anna Wajs z Urzędu Miejskiego w Skoczowie. Udział w warsztatach jest bezpłatny, jednak z uwagi na organizowaną degustację chętni proszeni są o zgłoszenie swojej obecności osobiście lub telefonicznie do biura promocji ARTadres (Rynek 18, tel. 33/ 858 50 23 czynny od pn. – pt. w godz. 8:00 – 16:00, a w sobotę 9:00 – 13:00).
W ramach projektu przeprowadzone zostaną prezentacje przepisów i praktyk kulinarnych o regionalnym zasięgu oraz szereg interesujących pokazów mistrzów kuchni z Polski i Czech.
Mikroprojekt został dofinansowany w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Republika Czeska – Rzeczpospolita Polska 2007-2013.
KOD
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.