Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

W niedzielę 1 października w ramach IV Regionalnych Dni Rybactwa odbył się konkurs kulinarny: "I Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu  Potraw z Karpia".

 

W skład Jury weszli:

  • Jerzy Borowiec - Dyrektor Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie
  • Marek Furczyk - Ekspert Kulinarny w Firmie Unilever Foodsolutions
  • Artur Kupczyk - Szef Kuchni - Manager Gastronomii Hotelu Villa Almira w Wiśle
  • Jerzy Malik - Burmistrz miasta Skoczowa
  • Leon Andrzej Stanny - technolog żywności Zakład Ichtiologii i Gospodarki Stawowej Polskiej Akademii Nauk w Gołyszu

 

Po podliczeniu punktacji cząstkowej ustalono następującą kolejność końcową:

 

I miejsce - Szymon Kupczyk z Tychów (586 pkt)

II miejsce - ZS w Międzyświeciu (579 pkt)

III miejsce - ZSEG Cieszyn (495 pkt)

 

      FOTORELACJA Z KONKURSU

 

źródło: własne
dodał: AK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: