Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Mistrzostwa Baraniny

Takich dań na próżno szukać w kartach restauracji. Niezwykle rzadko pojawiają się także w beskidzkich karczmach. Dania z baraniny - właśnie jej poświęcone były wczoraj w Ustroniu Pierwsze Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Chcielibyśmy to zmienić aby wyroby owcze i mięso baranie stały się bardziej popularne - mówi nam Jan Sztefek prezes ogniska Górali Śląskich w Ustroniu - temu ma służyć m.in. organizowanie takich imprez.


Dań nie ma a klienci są głodni. Andrzej Bryk szef kuchni w hotelu Mariot w Warszawie tłumaczy, że z baraniną nie jest sprawa prosta, trzeba umieć ją przyrządzać.


Jacek Bryk i Adam Kulesza - zwycięzcy tegorocznych mistrzostw przygotowali na zawody szaszłyki z baraniny.

Jan Bacza

źródło: Radio Bielsko
dodał: JB

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: