Kolorowo i smacznie
W Zespole Szkół Ekonomiczno -Gastronomicznych w Cieszynie odbył się konkurs na najpiękniejszą pisankę. Spośród ponad stu wykonanych własnoręcznie różnymi technikami pisanek wyłoniono trzy najczęściej wskazywane przez głosujących jako „kandydatki” do I miejsca.
Po zliczeniu głosów I miejsce zdobyła pisanka wykonana przez Agnieszkę Białas z klasy 3ht, II miejsce – pisanka Natalii Kabiesz z klasy 1gk, III miejsce „wywalczyła“ pisanka Anny Bąk z klasy 2eb. Pisanki wykonane były metodą malowania, oklejania (w tym wypadku popularnymi baziami wierzbowymi) oraz barwienia i drapania.
Dwa dni wcześniej uczniowie pionu gastronomicznego ZSEG wzięli udział w konkursie cukierniczym „Wielkanocne baby, świąteczne mazurki”.
Głosujący uczniowie i pracownicy Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomiczny za najpiękniejsze wyroby cukiernicze uznali: mazurka wykonanego przez Małgorzatę Głowania z klasy 2ga, drugie miejsce otrzymała babka wykonaną przez Kamila Baczyńskiego z klasy 2gż. Trzecie miejsce zajął mazurek wykonanego przez Karinę Fryda z klasy 2ka.. Smaczny konkurs zorganizowała Krystyna Obszarny.
(bsk)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.